Burchten en Kastelen

 

Reichsburg Cochem

De Rijksburg van Cochem is een echt sprookjeskasteel met veel kleine torens en een mooie ligging in het groen. Behalve een schitterend uitzicht over de Moezelvallei heeft het kasteel ook interessante activiteiten te bieden, zoals een rondleiding door het majestueuze interieur of een middeleeuws eetfestijn.

(30 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Schloßstraße 36 

56812 Cochem

Tel.: +49 (0) 26 71 - 2 55

www.reichsburg-cochem.de

 

Burg ruïne Landshut

In Bernkastel-Kues kan je een heuvel beklimmen naar de ruïnes van de Landshut-burcht voor een onvergetelijk uitzicht op het pittoreske stadje aan de Moezel. In de zeventiende eeuw is een groot deel van de burcht in vlammen opgegaan bij een hevige brand, maar de toren staat nog overeind en verwelkomt nog steeds bezoekers.

(98 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Burg Landshut  

54470 Bernkastel-Kues

 

Burg Eltz

De Eltz-bucht in Wierschem, één van de bekendste burchten van Duitsland, heeft de tand destijds bijzonder goed doorstaan en heeft niets aan glorie ingeboet. De bouw van het kasteel nam maar liefst vijf eeuwen in beslag en leverde uiteindelijk een fraaie mix op van bouwstijlen uit de middeleeuwen en de renaissance.

(16 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Burg Eltz 1

56294 Wierschem

Tel: +49 2672 95050-0

http://burg-eltz.de/nl

 

Burg Pyrmont

Tussen de dorpen Roes en Pillig kijkt de Pyrmont-burcht uit over het landschap vanop een groene heuveltop. Na een verkenningstocht door de statige burcht kan je op adem komen in de schitterende tuin of een wandeling maken in de bosrijke omgeving.

(19 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

56754 Roes

Tel: +49 261 54314

www.burg-pyrmont.de

 

Burg Thurant

In de burcht Thurant in de gemeente Alken duik je in de geschiedenis van de wijn. De burcht ligt op een steenworp van een wijngaard en in de oude wijnkelder ontdek je hoe de wijn vroeger ambachtelijk gemaakt werd. Natuurlijk kan je binnen de muren van de burcht ook proeven van een glas wijn. Als je in een sportieve bui bent, kan je ook de toren van de burcht beklimmen.

(4 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Burgverwaltung Burg Thurant

56332 Alken/Mosel

Tel: +49 26 05 / 20 04

www.thurant.de

 

Burg Arras

Als je nog op zoek bent naar een bijzondere plek om te overnachten in de Moezelstreek, is de Arras-burcht in de gemeente Alf een aanrader. In de burcht is namelijk een hotel ondergebracht met romantische kamers en een gezellig restaurant. Ook bezoekers die niet in het hotel logeren, zijn welkom in de burcht. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het museum, waar je aan de hand van kunstschatten meer te weten komt over de geschiedenis van de regio.

(53 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Wittlicher Straße 1

56859 Alf

Tel: +49 65 42 222 75

www.arras.de

 

Burg Ehrenburg

Het Kasteel Ehrenburg, in de buurt van de gemeente Brodenbach, staat volledig in het teken van de middeleeuwen. Tijdens de zomermaanden staan er tal van activiteiten voor de hele familie op het programma, van workshops boogschieten en middeleeuwse ambachten tot muziekvoorstellingen en ridderspektakels.

(9 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Ehrenburg

D-56332 Brodenbach

Tel: +49 2605-3077

www.ehrenburg.de

 

Burg Metternich

In de zeventiende eeuw werd de Metternich-burcht grotendeels verwoest tijdens een oorlog met Frankrijk, maar toch vinden heel wat bezoekers vandaag nog hun weg naar de ruïnes in de buurt van de gemeente Beilstein. Dat heeft voornamelijk te maken met het jaarlijke Burgfest, dat de sfeer van de middeleeuwen oproept met riddergevechten, spektakels en een middeleeuwse markt.

(29 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Burg Metternich 

56814 Beilstein 

Tel: +49 2673 93639

www.burg-metternich.de/burg/

 

Burg Bischofstein

Burg Bischofstein ligt aan de Moezel, gelegen tussen de wijndorpen Hatzenport en Moselkern. Tegenover de burcht, aan de andere kant van de rivier, ligt Burgen aan de Moezel. Cochem ligt op ongeveer 25 kilometer van Bischofstein, terwijl Koblenz op 35 kilometer rijden ligt.

 

Historie van Burg Bischofstein

De geschiedenis van deze burcht aan de Moezel gaat terug naar de dertiende eeuw, toen dit kasteel werd gebouwd als huisvesting voor religieuze leiders van het bisdom Trier. In 1689 werd Burg Bischofstein echter door Franse troepen vernietigd, waarna het in 1930 werd herbouwd. Deze burcht is privébezit en niet te bezoeken.

(10 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Burg Bischofstein

An Burg Bischofstein

56332 Hatzenport

 

Ruïnes van de Freudenburg

Jan de Blinde, koning van Bohemen, graaf van Luxemburg, liet in 1337 de vesting “Freyding” bouwen voor de verdediging van de grens en de overheersing van de heerweg Trier - Metz. De plaats naast de burcht ontwikkelde zich zeer snel en kreeg al in 1358 stadsrechten van de keizer. Een nu nog gedeeltelijk bewaard gebleven vestingmuur liep rond het stadje. In 1646 liet aartsbisschop Christoph von Sötern de burcht vernietigen. Na het Weens Congres in 1815 ging Freudenburg met het keurvorstendom Trier en het Rijnland over in het bezit van Pruisen. Met de plaatsen Freudenburg, Kastel, Staadt, Hamm, Taben en Rodt, die 500 jaar lang een burggraafschap waren, vormde zich het tot 1947 bestaande burgemeesterschap Freudenburg. Bewaard gebleven zijn burchtruïne, gracht, burchtpoort en vestingwerk evenals drie verdiepingen tellende woongebouwen met grote zalen en deur- en raamlateien met gotisch maaswerk.

(153 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

54450 Freudenburg

Tel: +49 6582 989533

 

Burgruine Niederburg

Het hele complex werd meerdere keren belegerd, herbouwd en uitgebreid in de loop van de tijd. Al van verre herkenbaar is de toren, de zogenaamde donjon. Delen van erkers, woonkamers en nissen worden ook bewaard. Het kasteel heeft een amandelvormige plattegrond. Het werd gebouwd op overblijfselen van een laat-Romeinse fortificatie, voordat het in 1688 werd verwoest door de Franse troepen Lodewijk XIV tijdens de Palatijnse Successieoorlog.

 

Vanuit de Niederburg biedt een prachtig uitzicht op de daken van het dorp en de lage Moezelvallei.

(67 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

56330 Kobern-Gondorf

Tel: +49 2607 1055

 

Oberburg

Het is bekend dat de ridders van Kobern de keizerarend sinds 923 in hun blazoen droegen, omdat ze keizerlijke ridders waren en dus onderworpen waren aan de Duitse koningen en keizers.

 

In een document van de aartsbisschop Meginher 1129 wordt Ludovicus de Couverna genoemd als de eerste ridder en ministerialer. Aangenomen mag worden dat het bovenste kasteel een geschikt onderkomen was voor dit kantoor en bestond al lang vóór het jaar 1129. Gerlach I. von Cobern-Isenburg kwam in het huwelijk met de erfgename van de Koberner-adel in het bezit van het nu achterhaalde kasteel. Hij werd bedreigd met een geschil met de aartsbisschop van Trier. Toen bouwde hij in 1190 de Neuerburg (of Niederburg) en vernieuwde de fabriek van Altenburg.

 

In 1195 wordt de Altenburg voor het eerst genoemd in een document samen met de Niederburg. Volgens deze, moest Gerlach I van Cobern-Isenburg beide kastelen aan aartsbisschop Johann afstaan ​​omdat hij de Niederburg tegen de wensen van de aartsbisschop had gebouwd. Hij krijgt beide kastelen als leen en wordt de heer van de bisschop van Trier.

 

Het huidige complex, gelegen naast de Matthias-kapel, bestaat voornamelijk uit de rijkelijk gerestaureerde toren met aangrenzend restaurant en wijnbar. De overblijfselen van de muren en het machtige plein getuigen nog steeds van de kracht van het fort uit het midden van de 12e eeuw. Het gehele complex bestond ooit uit een binnenplaats van 40 x 110 m. De site werd in 1988 geopend door uitgebreide archeologische opgravingen. Op de burchtheuvel werden prehistorische overblijfselen gevonden (waarschijnlijk uit de ijzertijd) en overblijfselen van een Romeinse nederzetting. Ook verschillende postkuilen of gaten ontdekt die afkomstig zijn van posthuizen of vestingwerken.

(7 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Oberburg 

56330 Kobern-Gondorf

Tel: +49 2607 8647

 

Burchten van Treis

Treis heeft twee burchten waaruit de betekenis van deze plaats ten tijde van de oprichting hiervan blijkt.

 

De eerste burcht, tegenwoordig Burg Treis, lag strategisch gunstiger, vlakbij de hellingen omlaag naar Dünnbach en Flaumbach, met uitzicht op het dorp. De tweede burcht, de Wildburg, kan direct na het innemen van Burg Treis zijn ontstaan, blijkbaar uit de gerechtvaardigde zorg over de rugdekking van Burg Treis. Deze laatste burcht had tot taak om de wegen in de dalen te bewaken en de weg heuvelopwaarts te beveiligen.

 

Vandaag de dag is van Burg Treis alleen nog maar de burchttoren te zien. De Wildburg is privébezit en kan niet worden bezichtigd.

(18 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

St. Castor-Str. 87 

56253 Treis-Karden

Tel: +49 2672 915 7700

  

Dierentuin en natuurparken 

 

Vlindertuin Sayn 

Laat u meenemen op een reis naar een klein tropisch paradijs, naar palm- en bananatrees, naar kabbelende watervallen en de kleurrijke bloei van exotische vlinders uit Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Ontdek de Chinese Atlas-mot, waarvan de spanwijdte ongeveer 25 cm bedraagt, terwijl hij de dag ongestoord slaapt door de drukte om hem heen. Of de blauwe Morpho van Brazilië, majestueus zwevend door de lucht. 

(32 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone) 

 

Im Fürstlichen Schlosspark 

56170 Bendorf-Sayn 

 

Zoo Neuwied 

Zoo Neuwied is een dierenpark aan de rand van de stad Neuwied in Rijnland-Palts ten oosten van de wijk Heimbach-Weis aan de rand van het Rijn-Westerwald 

 

De dierentuin heeft ongeveer 1.543 dieren waarvan 183 verschillende soorten. Het totale gebied is ongeveer 13,5 hectare. 

(35 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone) 

 

Waldstraße 160 

56566 Neuwied 

 

Wildfreigehege Wildenburg 

Het wildpark ligt verscholen in het berg- en boslandschap van de Hunsrück aan de voet van de Wildenburg. 

(97 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone) 

 

Wildenburger Straße 22 

55758 Kempfeld 

Tel: +49 6786 7212 

www.wildfreigehege-wildenburg.de 

 

Eifelpark Gondorf 

Dieren, natuur, achtbaan, glijbanen en Eifel-Coaster! En de jonge bezoekertjes hebben hun eigen attracties. 

(106 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone) 

 

Weißstraße 12 

54647 Gondorf 

Tel: +49 6565-9566-0 

www.eifelpark.com/nl 

 

Wild- und Erlebnispark Daun 

Het wild- en avonturenpark met een groot wildbestand ligt op een bos- en weideterrein van ca. 220 ha midden in de Eifel vlakbij de stad Daun. 

(70 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone) 

 

Wildparkstraße 1 

54550 Daun 

Tel: +49 6592 3154 

www.wildpark-daun.de 

 

 Hochwildschutzpark Hunsrück 

Een groot natuurpark van ca. 100 ha met een prachtig meer in een ongerepte natuur. Behalve wandelpaadjes zijn er ook nog verschillende jachtpaden en verscholen hoog zitten om het wild te observeren. 

(43 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone) 

 

Hochwildschutzpark 1 

55494 Rheinböllen 

Tel: +49 6764-1205 

www.hochwildschutzpark.de 

 

Adler- und Wolfspark Kasselburg 

In het 20 ha grote park rond om de historische burcht ligt een omheind gebied met roofvogels, wolven en andere dieren. 

(80 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone) 

 

Gerolsteiner Straße 45 

54570 Pelm 

Tel: +49 6591 4213 

https://greifenwarte.net/wolfspark-kasselburg/ 

 

Wild- und Freizeitpark Klotten 

Hier valt in de vrije natuur heel wat te beleven - op 300.000 m² genieten en plezier voor het hele gezin. Grote trampolines, verschillende draaimolens, een kabelbaan, een waterglijbaan, ook met rubberen bootjes, een achtbaan en nog veel meer belooft een heleboel plezier. 

(29 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone) 

 

Wildparkstrasse 1 

56818 Klotten 

Tel: +49 2671 605440 

www.klotti.de/nl/ 

 

Eifelzoo in Pronsfeld 

Midden in het bos- en berglandschap van de Eifel kunnen van dichtbij allerlei dieren - ook leeuwen - worden bekeken. 

(114 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone) 

 

Reinigseifen 2 

54597 Lünebach Pronsfeld 

Tel: +49 6556 816 

www.eifel-zoo.de 

 

Vulkanpark 

Het vulkaanpark is een Geopark dat in 1996 werd gesticht in de oostelijke Vulkaneifel. Het strekt zich uit rond de Laacher. Het vulkaanpark in het district Mayen-Koblenz vormt samen met het vulkaanpark Brohltal / Laacher See het erkende nationale Geopark Laacher See. De Duitse vulkanische weg verbindt Nationaal Geopark Laacher See met het National Geopark Vulkaneifel op een afstand van 280 kilometer. Daarnaast is het vulkaanpark een van de meesterwerken tussen de Rijn en de Moezel. 

(21 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone) 

 

Rauschermühle 6 

56637 Plaidt 

 

Zwembaden 

 

Tauris 

Dompel uzelf onder in het moderne badenlandschap van Tauris. Ontdek onze wereld van wateravonturen: een babybadje, talloze leuke zwembaden, een 63 meter lange reuzenglijbaan, een lazy river, een klimhelling, een hangnet, een waterval, een watervaldouche en waterkanonnen bieden veel plezier voor alle leeftijden en elke smaak. 

(24 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone) 

 

Freizeitbad Tauris 

Judengässchen 2 

56218 Mülheim-Kärlich 

Tel: +49 2630 / 95597-0 

 

Moselbad Cochem 

De 55-meter hoge snelheid van de waterglijbaan en de waterval zorgen voor veel actie in het avonturenbad. 

 

Hier kunt u zwemmen of genieten van de golven in het grote zwembad in de branding. Of geniet van de rustgevende tinteling van de gigantische waterpaddestoel vóór elke deining. 

(29 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone) 

 

Freizeitzentrum Cochem Betriebs-GmbH 

Moritzburger Straße 1 

56812 Cochem / Mosel 

Tel: +49  2671 / 9799-0 

 

Emser Therme 

Een van de modernste en aantrekkelijkste thermische baden van Duitsland bevindt zich in Bad Ems tegen Koblenz, in de regio Rijnland-Palts. De Emser Therme behoort tot de belangrijkste thermische baden van Duitsland. Ze staat vooral bekend voor haar focus op gezondheid, ontspanning en welzijn. 

 

In de Emser Therme kunnen de gasten op 6.600 m² in het ThermenLandschaft, SaunaPark, WellnessGalerie, FitnessPanorama en het Restaurant Halberts genieten van ontspanning van het hoogste niveau. Daarbij horen een modern interieur, perfecte hygiëne en een uitstekende service. 

(36 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone) 

 

Viktoriaallee 25 

56130 Bad Ems 

Tel: +49 2603 97900 

 

 Musea

 

Archeologiepark Belginum

De "Vicus Belginum" is gelegen aan de Romeins straat van Trier naar Bingen, benoemd naar de dichter Decimius Magnus Ausonius, Ausoniusstraße. In deze straat en de omgeving werden tempels, kampen en graven gevonden.

 

Door de presentatie in het museum is het mogelijk een beeld van de toenmalige tijd te verkrijgen.

(78 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Keltenstraße 2 

54497 Morbach

Tel: +49 6533 957630

 

Kerststalmuseum “Haus der Krippen - Domus Praesepiorum”

Ongeveer 90 historische kribben op 300 vierkante meter bieden de bezoeker het gehele jaar de mogelijkheid, de beeldende weergave van de geboorte van Jezus te beleven en vakkundige achtergrondinformatie te ontvangen.

(101 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Hauptstr. 33 

54340 Klüsserath

Tel: +49 6502 939 204

 

Klooster Machern

Omgeven door wijnbergen vlakbij Bernkastel-Kues ligt op een idyllisch plekje het voormalige klooster van de cisterciënzerinnen Machern. Er is een museum en diverse horeca aanwezig en een bierbouwerij.

 

Historisch poppen-, speelgoed- en iconenmuseum

Het accent ligt hier op de eeuwwisseling van de 19e en de 20e eeuw: een collectie van historisch speelgoed (meer dan 2000 museumstukken) en 200 iconen uit Rusland, Roemenië en Ethiopië. Regelmatig wisselende tentoonstellingen van verschillende kunstenaars en heel uiteenlopende kunstrichtingen maken een bezoek aan dit museum altijd weer de moeite waard.

De collectie in het poppenmuseum laat overwegend voorwerpen uit de tijd tussen 1850 en 1925 zien: de meest verschillende poppenhuizen in de vorm van winkeltjes, ambachtelijke werkplaatsjes, een apotheek en een paar keukens.

Ook het populaire blikken speelgoed ontbreekt hier niet. Spoortreinen, auto's en motorfietsen met gecompliceerde mechaniek.

Iconen zijn cultusbeelden van de orthodoxe kerk. Hierin ligt de hele theologie en spiritualiteit van de Oosters-orthodoxe Kerk verborgen. De eerste iconen werden in Byzantium geschilderd en sinds de vroege Middeleeuwen verfraaien ze kerken, kloosters en privéhuizen.

(92 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

An der Zeltinger Brücke                                   

54470 Bernkastel-Wehlen

Tel: +49 6532 95150

www.klostermachern.de

  

Mosel Wein Museum

Het Moselweinmuseum nodigt u uit om een ontdekkingsreis te maken door het fascinerende en gevarieerde landschap van de wijncultuur met zijn 2000 jaar oude geschiedenis.

Geniet van een paar onbezorgde uurtjes in één van de modernste multimediamusea in Duitsland. Op meer dan 1000 bladzijden vol informatie en bovendien met allerlei films en animatie worden de geschiedenis en de betekenis van de wijn voor de mensen in de regio uitgelegd.

De Moezelstreek is het oudste wijngebied van Duitsland en één van de traditionele wijnbouwgebieden in Europa. De steile hellingen van de rivierdalen zijn dicht beplant met wijnstokken, de steile wijngaarden zijn zo typisch voor het gebied als bijna geen ander wijnlandschap ter wereld.

 

Vinotheek met 150 soorten wijn

Uw nieuw verworven kennis in het museum kunt u tot slot testen bij een wijnproeverij met 150 verschillende soorten wijn en sekt in de vinotheek, die in hetzelfde pand is ondergebracht.

(97 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Cusanusstr. 2                           

54470 Bernkastel-Kues 

Tel: +49 6531 4141    

www.moselweinmuseum.de              

 

Het geboortehuis van Nicolaas van Cusa

Nicolaas van Cusa behoort tot de heel groten op het gebied van de geesteswetenschappen in de westerse wereld. Een grote vlag aan de gevel heet de bezoekers welkom die naar het geboortehuis aan de Nikolausufer 49 in Kues komen.

Hier werd in 1401 de wereldberoemde filosoof, mysticus, natuurkundige en kardinaal geboren. In zijn geboortehuis is de vaste tentoonstelling "Nikolaus von Kues, 1401 – 1464, – Leben und Werk im Bild" te zien

In de vertrekken van het geboortehuis vinden nu culturele activiteiten plaats: kunsttentoonstellingen, theologische gesprekskringen, lezingen, concerten en de meest uiteenlopende feesten.

(100 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

                                               

Nikolausufer 49                                    

54470 Kues                                         

http://nl.bernkastel.de/vakantieregio/bernkastel-kues/bezienswaardigheden/het-geboortehuis-van-nicolaas-van-cusa-in-kues.html

 

Historische Senfmühle Cochem

De mosterdmolen in Cochem (en museum) is één van de oudste mosterdmolens van Europa. Deze historische Senfmühle kun je het hele jaar door bezoeken in het mooie Cochem.

 

Een leuke bezienswaardigheid in Cochem is de historische mosterdmolen en het mosterd museum. Hier kun je zien hoe de mosterd op ambachtelijke wijze gemaakt wordt. Uiteraard kun je ook diverse mosterdsoorten proeven en mosterd kopen.

(29 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

                                   

Endertstraße 18                       

56812 Cochem 

Tel: +49 2671 607665 

www.senfmuehle.net

 

Bundesbank-Bunker Cochem

Bezoek de geheime bunker van de Deutsche Bundesbank in Cochem en luister naar de geschiedenis van dit voormalige staatsgeheim. Ontdek de plek waar de Duitse Nationale bank tijdens de Koude Oorlog 15 miljard D-Mark bewaarde - verstopt in de heuvels van de Moezelvallei, midden in een woongebied in Cochem-Cond.

 

Volg een rondleiding en ontdek spannende details over Duitsland's geheime banknotenserie en luister naar de ongelofelijke geschiedenis van dit ondergrondse gebouw. 

 

Van mei tot begin januari is de bunker dagelijks geopend met. In de wintermaanden hanteren zij aangepaste openingstijden

(30 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

                                               

Am Wald 35                                         

D-56812 Cochem-Cond

Tel: +49 2671 9153540

www.bundesbank-bunker.de

 

Zylinderhaus Bernkastel-Kues

Het museum voor klassieke auto's en technologie, in naam van de passie voor de goede oude tijd.

 

De jaren 50 en 60 - tijd van herstel, verandering. De herinnering aan deze tijd vol plezier en nieuwe joie de vivre boeit veel mensen, in het cilinderhuis Oldtimer Museum kan dit gevoel weer worden ervaren. Duik in het verleden en wandel door authentieke straatjes, langs de kleine dorpsapotheek en de kruidenier om de hoek. U kunt zich vergapen aan de hoogwaardige merken van de Duitse autogeschiedenis. 

(95 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Adolf-Kolping-Straße 2

54470 Bernkastel-Kues

Tel: +49 6531 9737776

www.zylinderhaus.com

 

Hunsrück Bahn Museum

In de oude goederenloods naast het Emmelshausen-treinstation hebben spoorwegenthousiastelingen een unieke verzameling samengesteld, over de Hunsrück spoorlijn. De oude seinhuis werd ook weer in gang gezet. Onderweg leert de bezoeker ook iets over de geschiedenis van Emmelshausen, die nauw verwant is aan de aanleg van de spoorlijn.

(46 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Bahnhofstraße 5

56281 Emmelshausen

 

Rheinisches Landesmuseum Trier

Het grootste en onbetwist ook bekendste museum van Trier is het Rheinisches Landesmuseum. In geen enkel ander museum in Duitsland is zo uitgebreide informatie te vinden over civilisatie, economie, bevolking, religie en kunst van de eerste vier eeuwen na Christus.

(110 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

                                            

Weimarer Allee 1                                 

54290 Trier

Tel: +49 651 97740

www.landesmuseum-trier.de

 

Buddha-Museum Traben-Trarbach

In Traben-Trarbach, direct aan de oever van de Moezel, in het gebouw van een voormalige wijnmakerij, die 's werelds enige Art Nouveau hebben in december 2009 in de buurt van en rond 2000 Boeddha's (met inbegrip van verre verwanten zoals de mild, glimlachen, zonnig Mosel Valley bestaat een soortgelijke collectie arhats en Bodhisattvas) samenkomen op de lange termijn, waardoor de in deze heersende wijnliefhebbers onverwacht, nieuw accent.

 

Stel ze op een totaal gerenoveerd gebouw meer royale afmetingen: niet alleen ten minste 4.000 vierkante meter beschikbaar zijn, de sfeer uiteraard oefent grote aantrekkingskracht, omdat een groot aantal gasten die hier voel me erg comfortabel, zijn herhaaldelijk keek over.

(69 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

                                                                       

Bruno Möhring Platz 1                                                 

D 56841- Traben-Trarbach

Tel: +49 6541 8165180

www.buddha-museum.de

 

Nationales Militärgeschichtliches Museum

Het Nationales Militärgeschichtliches Museum is een museum in de stad Diekirch in het Groothertogdom Luxemburg. Het museum belicht vooral het Ardennenoffensief dat plaatsvond tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

In het museum zijn een aantal diorama's te zien die een objectief-historische kijk geven op de militaire operaties in de Ardennen uit Amerikaans en Duits standpunt maar ook zoals het door de bevolking werd beleefd. Men krijgt er wapens, uniformen, foto's, documenten, kaarten en uitrusting te zien. Centraal staan de diorama's die manschappen van de 5e Amerikaanse infanteriedivisie tonen tijdens het oversteken van de rivier Sûre op 18 januari 1945. Een ander deel van het museum toont de ontwikkeling van het leger van het groothertogdom en hun inzet tijdens UNO-missies.

 

Het museum is gevestigd in een voormalige brouwerij: de Alten Brauerei in Diekirch.

(167 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

                                   

Rue Bamertal 10                                                          

L-9209 Diekirch

Tel: +352 80 89 08

www.mnhm.lu

  

Museum voor landelijke cultuur en techniek

Het wat bouwwijze betreft unieke Blockhausmuseum met een tentoonstellingsoppervlak van meer dan 400 m2 heeft al veel bezoekers versteld doen staan, omdat het volgens oude timmermanskunst volledig uit rondhout bestaat. Er worden meer dan 40 Bulldogs (soort tractor) en tractoren van de merken Lanz, Hanomag, Deutz, Fendt en Normag tentoongesteld uit de jaren 20 tot 50. Verder zijn talrijke landbouwmachines te zien zoals bolderkarren, dorsmachines, binders, ploegen, maaibinders, stationaire motoren en een verrijdbare bandzaag. De kroon op de verzameling is een Eilbulldog uit 1955, die meer dan 40 jaar lang in een schuur gestaan had. Deze voormalige trekmachine van de weermacht was ooit in gebruik bij de Orscholzriegel aan het westfront.

(161 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Bulldogmuseum 

Thorner Str. 7 

54439 Palzem/Kreuzweiler

Tel: +49 6583 1351

 

Gallorömische Tempelanlage Martberg

Op de Martberg tussen Pommern en Karden bevond zich 180 m boven de Mosel een verstevigde Keltische nederzetting (oppidum), vergelijkbaar met een grote stad. In het midden hiervan ontstond een Gallo-Romeins tempelcomplex. Delen zijn gereconstrueerd en kunnen bezocht worden.

(17 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Förderverein 

56829 Pommern

Tel: +49 2672 9149513

 

Wijn- en lokale historisch museum Zell (Mosel)

U zult versteld staan van wat er allemaal te zien is in het museum in het raadhuis. Bijvoorbeeld het wandkleed. Het stelt een bezoek voor van de Duitse keizer Maximilian I. in maart van het jaar 1512. Afgebeeld ook de symbolen van de stad Zell zwarte kat, ronde toren en het wapen van Zell en het keurvorstelijk slot. Het kleed werd in Burg Arras met de hand geweven. 

Het bezoek van de keizer was voor Zell en de Zeller wijn een bijzondere feest-dag. De keizer had voor het voorjaar 1512 een rijksdag samengeroepen naar Trier. Op de weg daarheen bezocht hij op 7 maart Zell. 

Als gift kreeg hij van de Kurfürst Richard von Greiffenklau een groot vat Zeller wijn. Maximilian I. overnachtte in de keurvorstelijke wijnkelder, waar de Kelner Georg Senheim een kwartier ingericht had. Bovendien vindt u talrijke dokumenten en kolonisatiesporen uit de Keltische en Romeinse periode (3000-2000 v.Chr.) in het streekmuseum van Zell (Moezel) gepresenteerd. Aanschouwelijk ook: stenen bijlen, maalstenen, vondsten in keramiek en gouden munten uit de keltentijd alsook omvangrijke bouwdelen van een voormalig romeins badcomplex ( 2 en 3 eeuw n.Chr.). De zeer goed behouden delen van het warmen heetbad, alsook de hypokaust-Verwarming, zijn in het museum opgebouwd. Vanzelfsprekend vindt u ook de ontwikkeling van de wereldberoemde wijnstreek met name de "Zeller zwarte Kat". 

Naast museumstukken van de bijna 1100 jarige traditie van de Zeller wijnbouw zijn er ook typische werktuigen van de wijnboer die hij op de steile hellingen voor zijn werk nodig heeft. U ziet ook in de tentoonstelling de houten vaten waarin de wijn rijpte en die met speciale werktuigen door de tonnenmaker vervaardigd werden.

(47 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

  

Wijn en thuis museum Zell (Mosel)

Raadhuis, Balduinstraße 44

56856 Zell (Mosel)

Tel: +49 6542 9696-0

 

Ludwig Museum

Het Ludwig Museum is een museum voor hedendaagse kunst in Koblenz. Het museum werd in 1992 door het echtpaar Ludwig gesticht. Te zien zijn klassieke werken uit de Duitse en vooral Franse kunstscene van na 1945. Op basis van de collectie worden telkens nieuwe wisseltentoonstellingen samengesteld.

(22 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

  

Danziger Freiheit 1 (am Deutschen Eck), 

56068 Koblenz

+49 261 30 40 40

 

Wehrtechnische Studiensammlung Koblenz

De Wehrtechnische Studiensammlung (WTS) Koblenz is een van de grootste technische tentoonstellingen in Duitsland. De nadruk ligt er op militaire technologie.

 

Met de zogenaamde 'studieverzameling' is men in 1962 begonnen. Sinds 1982 bevindt het zich in de Duitse stad Koblenz en is het ondergebracht onder het 'Bundesamt für Wehrtechnik und Beschaffung' (BWB) (een onderdeel van het Duitse Ministerie van Defensie dat zich bezighoudt met technologie-ontwikkeling en inkoop). Het BWB heeft haar hoofdkwartier ook in de stad.

 

De WTS dient hoofdzakelijk ter ondersteuning van de opleiding van militairen, stafpersoneel en leveranciers. Tegenwoordig heeft het echter ook als taak om technisch en historisch belangrijke voorbeelden van technologie te verzamelen en te bestuderen. Alhoewel het WTS officieel militair is en zich op militair terrein bevindt, is het publiekelijk toegankelijk.

 

De verzameling bestaat uit een groot aantal tanks, voertuigen, motorfietsen, vliegtuigen, helikopters, raketten, luchtafweergeschut, zoeklichten, houwitsers, mortieren en ander geschut, geweren en pistolen, uniformen, elektronica (zoals richtapparatuur en navigatiesystemen), straalmotoren, andere gasturbines, zuigermotoren en onbemande verkenningtoestellen. Veel van het tentoongestelde materieel is (deels) opengewerkt. Onder het materieel bevinden zich ook enkele bijzondere testtoestellen en prototypen.

 

Het museum is gehuisvest in de voormalige Langemarck-kazerne in de wijk Koblenz-Lützel en beslaat een ruimte van 7200 vierkante meter, verdeeld over een grote hal op de begane grond en vier kleinere verdiepingen met materiaal in vitrines. Daarnaast heeft de WTS de beschikking over een bibliotheek met 15.000 boeken en 60.000 technische handboeken.

(21 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Mayener Str. 85 
 56070 Koblenz

 

 Deutsche Bahn Museum

Het DB Museum is een spoorwegmuseum in Koblenz. Het museum werd op 21 april 2001 geopend voor het publiek. Het is een onderdeel van het Verkehrsmuseum Nürnberg.

 

Het museum is gehuisvest in een voormalige herstelwerkplaats voor spoorwegmaterieel. De locatie werd voor dit doel in 1905 geopend en in 1995 werd de werkplaats gesloten.

 

In de collectie is een grote verscheidenheid van stoom-, diesel- en elektrische locomotieven, wagons voor vracht en passagiers en ander spoorwegmaterieel opgenomen. Naast dit materieel zijn er verder modeltreinen, foto’s en affiches te zien. Er is tot slot een modelspoorbaan en een kleine museumwinkel. Het museum is bijna het gehele jaar geopend.

(23 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Schönbornsluster Str. 14

56070 Koblenz

 

Mutter- Beethoven- Haus

Het Mutter-Beethoven-Haus is een museum in Koblenz dat gewijd is aan Ludwig van Beethoven. In dit huis werd zijn moeder Maria Magdalena Keverich (1746-1787) geboren. Het staat op de lijst van cultureel erfgoed van zowel Rijnland-Palts als de UNESCO.

 

Het museum werd in 1975 geopend en na een grondige renovatie heropend in 1987. Er kwam toen ook een zaal voor kamermuziek vrij waar sindsdien opvoeringen plaatsvinden.

 

Het behandelt de jeugd van de componist, de vriendschappen die hij gedurende zijn leven had en zijn laatste levensjaren in Wenen. Getoond worden muziekstukken, silhouetten, schilderijen, een buste en andere memorabilia. Ook gaat het museum in op tijdgenoten als Sophie von La Roche, Clemens Brentano en Henriette Sontag. Het huis wordt gezien als een voorbeeld van burgerlijke architectuur uit de 17e en 18e eeuw

 

Het is eigendom van de stad en wordt beheerd door het plaatselijke Mittelrhein-Museum. Het doel is de historie op niveau en het bewustzijn van het verblijf van de voorouders van de componist levend te houden.

(24 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Wambachstraße 204

56077 Koblenz

  

Bierbrouwerijen

 

Bitburger Marken-Erlebniswelt

De Bitburger Brauerei, in 1817 in de Zuid-Eifel opgericht, is een van de belangrijkste premium-brouwerijen in Duitsland. Met een jaarproductie van ongeveer vier miljoen hectoliter is Bitburger vandaag de dag een van de grootste Duitse pilsmerken. Met al uw zintuigen beleven hoe het meest getapte bier van Duitsland ontstaat: sinds de zomer van 2009 is dat mogelijk in de nieuwe Bitburger Marken-Erlebniswelt. Tijdens een rondleiding met een gids door de wereld van de bierbrouwerij maakt u kennis met het hele brouwproces tot aan het ultramoderne bottelen.

(108 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Römermauer 3, 

54634 Bitburg

Tel: +49 6561 142497

www.bitburger.de/brauerei-tradition/besuchen-sie-uns

 

Vulkan Brauerei

Ervaar de fascinatie van brouwkunst en de diepste bierkelder ter wereld!

Kijk over onze schouders, word deel van onze passie en duik in de waanzinnige achtergrond van de Mendiger-onderwereld. 

 

Laat het vakmanschap van natuurlijke bierspecialiteiten u dichterbij brengen en beleef een rondleiding door de "glazen brouwerij".

(30 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

Laacher-See-Straße 2

56743 Mendig

https://www.vulkan-brauerei.de

  

Koblenzer Brauerei

Ontdek de wereld van het brouwen, bezoek de privébrouwerij van Koblenz aan de Königsbach. Maak een reis naar de wereld van het brouwen.

Sinds het voorjaar van 2012 kunt u de brouwerij opnieuw bezoeken en de wereld van het brouwen leren kennen.

(24 km vanaf Enjoyhotel Zur Krone)

 

An der Königsbach 8

56075 Koblenz

www.koblenzer.de

Tel: +49 (0) 261/ 91565-0